Stilfloristerna - den floristiska blombutiken          

                        

 

Linköpings stilrena blomsterbutik!
Stilfloristerna - vid Drottningtorget/Nya Tanneforsvägen 19 i 


Beställ vår fantastiska bok!  

Vi har släppt marknadens största floristiska inspirationsbok om bröllops- och festbinderi: A floral engagement - wedding flowers. Boken har hela 412 sidor med floristisk inspiration! Den innehåller 1400 bilder på över 500 olika buketter och dekorationer, inklusive steg-för-steg-beskrivningar på hur vi har gjort olika typer av arrangemang. Dessutom ingår en komplett innehållslista över samtliga blommor och deras vetenskapliga namn, för alla buketter och dekorationer. Boken kostar 1295 kr och beställs via e-post: info@stilfloristerna.se 

 

 

En glimt från vår härliga lilla svarta butik vid Drottningtorget i Tannefors.

Välkommen att få hjälp med blommor som passar just dig allra bäst!

Fest eller vardag, bröllop eller begravning, privatperson eller företag. Vi hjälper dig gärna med rätt blommor för varje tillfälle, oavsett om det är en enskild liten blomma eller ett helt koncept du söker, och oavsett vilken budget du har. Låt dig inspireras av våra skickliga och kreativa florister. Välkommen till Stilfloristerna!  

Beställ personliga arrangemang i butiken, via telefon 013-13 53 00 eller via info@stilfloristerna.se

 

Dags för bröllop?

Beställ gärna din personliga brudbukett från Stilfloristernas bröllopsflorister :-)

 Varje år hjälper vi omkring 200 brudpar. Boka in ditt bröllop hos oss, du också. 

Våra mycket erfarna och prisbelönade bröllopsflorister hjälper gärna till att förverkliga drömmar, med rätt personlig brudbukett i en magisk helhetskänsla ihop med dekorationer till altare, bord och festlokal.

 

 

Årets Butik 2016!

Stilfloristernas butikschef fick i uppdrag att besöka Kina i november, för att inspirera och utbilda kinesiska floristelever.

Stilfloristerna utsågs till Årets butik i Linköping 2016! Den prestigefulla utmärkelsen tillkännagavs på Handelsgalan i Linköping, efter att allmänheten fått nominera och rösta fram vinnaren. Och Stilfloristerna fick rekordmånga röster!

Stilfloristerna har samtidigt fått stora internationella framgångar, som en av världens ledande blomsterbutiker när det gäller kreativitet. Stilfloristernas konstnärliga ledare och butikschef, Jimmy Englund, har blivit utvald för andra året i rad av Floral Fundamentals och Fusion Flowers Magazine som en av världens mest kreativa florister.

Aktuella bilder från butiken

Låt dig inspireras av säsongens blommor och aktuella nyheter i butiken. Vi bjuder dagligen på inspiration och tips på Stilfloristernas sidor på Facebook och Instagram och publicerar varje vecka ett stort antal aktuella bilder från butiken på webbplatsen. 

 

Skicka blomsterbud från 89kr! 

Specialdesignad vinnarbukett till Andra chansen i Melodifestivalen i Linköping 2017.

Söker du maximal service och samtidigt personliga, coola och stilrena blomsterarrangemang och inredningsdetaljer som ger en extra härlig upplevelse, med hög kvalitet? Vår stilrena butik vid Drottningtorget/Drottningrondellen i Linköping erbjuder ett helt unikt koncept inom blommor och inredning, med extra brett utbud på snittblommor och buketter samt krukor, vaser och inredning som producerats på ett ekologiskt och ansvarsfullt sätt.

Stilfloristerna i Linköping kan ge dig som kund en komplett stilren eller personlig känsla av blombinderier, växtarrangemang och inredningsdetaljer för varje tillfälle, i olika prisklasser.

Vi erbjuder personliga och eleganta helhetslösningar för blommor till bröllop och begravningar, gör hembesök för konsultation om inredning, samt erbjuder kundorienterade kvällskurser för exempelvis möhippor, födelsedagskalas och damklubbar.

Att vi är ombud för för flera förmedlingstjänster gör det dessutom enkelt för dig att förmedla blommor för leverans i hela landet.

I vårt butikssortiment finns gott om unik och högklassig design för dig som söker det lilla extra. 

Vi ser fram emot ditt besök hos oss!  

Nyheter


Tillbaka till översikten

2017-04-02

Vi firar fem år som Sveriges första svarta blombutik

Den 2 april 2012 öppnande Stilfloristerna Sveriges första svarta blombutik, vid Drottningtorget i Linköping. Det har nu gått fem år, och Stilfloristerna summerar tiden som gått och blickar framåt.

Det tog omkring nio månader för grundarna Jimmy Englund och Joakim Anrell att planera och testa Stilfloristernas unika koncept innan butiken öppnade. Varje detalj, allt från val av blomsorter och krukleverantörer, till utformning av buketter och skyltning i butiken, var planerad in i minsta detalj.

- Det var oerhört stilrent och nyskapande för branschen. Omkring 90 procent av blomsorterna, vaserna, krukorna och inredningsdetaljerna fanns inte att få tag i någon annan butik i hela Östergötland, säger Jimmy Englund, butikschef. Och ambitionerna att vara unika har levt vidare i alla fem år.

Ett avgörande avsteg från branschen i övrigt var att inreda Stilfloristernas butik helt i svart: väggar, golv tak, hyllor, kassadisk, blompapper och påsar. Det skulle bli Sveriges allra första svarta blombutik.

- Det var en utmaning att få tag i tillräckligt många svarta detaljer. Svart var extremt ovanligt i samhället överlag för fem år sedan, och vi fick specialbeställa alla hyllor, tapeter, kassadisk, draperier och golv. Dessutom var utbudet av svarta krukor extremt smalt, så vi fick jobba hårt för att hitta det vi ville ha, säger Joakim Anrell, vd.

- När vi hade öppnat såg vi ganska snabbt hur många kunder och floristkollegor inspirerades av den magnifika känslan av svart, och påverkades av den. Vi kan se att butik efter butik nu målar en del av butiken svart, och att allt fler privatpersoner inreder med svart i sina hem, säger Jimmy Englund. Det är verkligen kul att vi har bidragit till att sätta trender.

Rent floristiskt valde Stilfloristerna en egen väg redan från öppning. Buketter, dekorationer och planteringar skulle göras stilrena. Utbudet av blomsterbutiker i Sverige som jobbade stilrent, var ytterst begränsat. I stället dominerades branschen av vintage och chabby-chic.

Stilfloristernas egen stil innebar mer renodlade och sparsmakade buketter och dekorationer, med färgharmoni, med moderna dekorationsdetaljer som designad aluminiumtråd och raka pinnar. Inget av chabby-chicens klassiska mischmasch av färger, sisal och överpynt skulle förekomma.

- I början var både kunder och floristkollegor runt om i landet en aning chockade, för att de aldrig hade sett något liknande innan. Men ganska snart blev fler och fler fascinerade och helt sålda på vår moderna design, eftersom det gav en extra upplevelse för kunderna, samtidigt som varje blomma verkligen fick lysa med sin charm, säger Jimmy Englund.

Stilfloristerna har fortsatt sitt grundkoncept i alla fem år hittills, men också löpande utvecklat många nya idéer och fortsatt att testa nya blomsorter för att vara först med det senaste.

- Vi har verkligen fått enormt stor uppmärksamhet, och mött fantastisk respons av både våra kunder och våra floristkollegor runt om i världen, och betraktas utan tvekan som en av världens ledande blombutiker när det gäller floristik, kreativitet och nyskapande, säger Jimmy Englund.

- Vi ser varje dag hur andra florister och blombutiker inspireras av det vi gör. Och ett av våra mål med Stilfloristerna var just att förnya en tidigare ganska stagnerad bransch i Sverige, och bidra med inspiration och nya idéer som sätter floristyrket på kartan, tillägger Joakim Anrell.

Stilfloristerna har nu påbörjat sitt sjätte år, och driver fortfarande Sveriges enda helsvarta blombutik, och fortsätter att utveckla floristyrket och kundernas upplevelser av att komma in i butiken.

 2012_butiken1_b.jpg


Tillbaka till översikten