Stilfloristerna - den floristiska blombutiken          

                        

 

Begravning och sorgbinderier

Beställ och köp begravningsblommor direkt på webben:

 

Det är så viktigt att det blir rätt - inte bara snyggt! Här är en av alla personliga kistdekorationer från oss.

Vi nöjer oss inte med att det blir snygga blommor, utan vill även att det ska bli personligt och rätt. Vi kan hjälpa till med alla slags blommor till begravningen, i alla stilar och prisklasser, och leverera dem så att det blir fint på plats innan en ceremoni börjar. Meddela begravningsbyrån eller kontakta oss direkt för att få vår hjälp: 013-13 53 00.

Att plötsligt stå inför ett sista farväl...

Att behöva ta farväl av någon är aldrig lätt. Det är viktigt att det sista avskedet blir en lugn och harmonisk stund för alla sörjande, och bidrar till ett fint minne av en saknad person. Det underlättar ofta att veta att de blommor som levereras till begravningsstunden förmedlar precis rätt känsla och ger ett fint sista minne.

Med vår hjälp och rådgivning kring begravningar och sorgbinderier blir det lättare att planera och du kan känna dig trygg med att det blir ett vackert farväl. Våra florister har stor erfarenhet av alla slags sorgbinderier, som skapar en helhet och harmoni under begravningsakten.

Något som vi verkligen känner starkt för och som vi vet blir extra vackert är när kistdekoration, kransar, buketter och andra dekorationer harmoniserar med varandra, och där alla blommor är fräscha.

Låt oss hjälpa till att skapa en varm och minnesvärd begravningsstund. Kontakta oss, så får du stöd!

Kistdekorationer

En av Stilfloristernas alla personliga kistdekorationer i samarbete med Begravningsbyrå Louise Gylling

En av alla våra personliga kistdekorationer med rankade blommor.

Vid de flesta begravningsstunder är en väl vald kistdekoration något som betyder mest för att skapa rätt känsla. Hos oss kan du få hjälp med just den kistdekoration du önskar, som förmedlar det tema och den känsla som du vill att ett sista farväl ska ha.

Våra floristerna har mycket stor erfarenhet av att skapa såväl klassiska kistdekorationer som mer personliga och unika, och du kan alltid känna dig trygg med att få en elegant dekoration med fräscha blommor levererad till begravningsstunden. Hos Stilfloristerna kan självklart få hjälp med begravningsblommor i precis alla prisklasser, helt utifrån de behov och önskemål som du har.

När du ska välja kistdekoration kan du alltid få råd och tips från oss, för att begravningsakten ska bli en så harmonisk och vacker minnesstund som möjligt och som passar den enskilda situationen. Vi kan alltid erbjuda både de finaste och mest prisvärda alternativen.

Kontakta oss för konsultation och prisförslag så hjälper vi dig att bidra till en minnesvärd begravningsstund!

Kransar

Extra elegant roskrans för den exklusiva kunden

Elegant späckad krans.

Som komplement till en kistdekoration, eller som enskild dekoration under begravningsstunden, kan vi hjälpa dig att skapa en personlig krans. När det gäller kransarnas utformning kan våra kreativa florister kombinera blommor och detaljer för att forma just det som allra bäst beskriver den person som ska begravas.

Vi kan hjälpa dig med såväl klassiska kransar som mer moderna och stilrena - helt utifrån dina önskemål och behov. Det kan till exempel röra sig om runda vita, helspäckade med blommor i en eller flera färger, eller enkla gröna stommar med några vita kallor. Till kransarna kan vi sätta snygga band, med eller utan text.

Hos Stilfloristerna kostar det inget extra att få en helt personlig utformning! Dessutom arbetar Stilfloristerna alltid med fräscha blommor som gör att ett sista farväl blir det finaste och värdigaste av avslut.


Hjärtan

Elegant hjärtformad sorgdekoration

Stort elegant hjärta.

Ytterligare ett vanligt begravningsbinderi vid begravningar och minnesstunder är ett hjärta i passande färg och utformning, som bidrar till att förhöja känslan och göra ett sista farväl till en minnesvärd stund.

Sorgdekorationer i form av hjärtan kan göras i alla tänkbara utformningar - stora som små, platta eller "bulliga", fyllda eller ihåliga. Vi utformar gärna hjärtat utifrån varje personligt önskemål, och gärna på ett sätt som följer det genomgående temat för en begravning eller minnesstund för att helhetsintrycket ska bli så bra som möjligt. Det blir oftast bäst när ett hjärta utformas med samma färger och uttryck som kistdekorationer, kransar och andra sorgbinderier.

Hos Stilfloristerna kostar det inget extra att få en helt personlig utformning! Dessutom arbetar Stilfloristerna alltid med fräscha blommor som gör att ett sista farväl  blir det finaste och värdigaste av avslut.


Sorgbinderier

Stående sorgdekoration

Enklare traditionellt sorgbinderi.

Sorgbinderier kan bestå av mycket mer än kistdekorationer och kransar, och som kan bidra till att förhöja helhetskänslan under begravningsstunden. Det kan exempelvis handla om blomdekorationer med mer personliga former såsom pyramider, tårtbitar, platta, runda och vida. Konsultera oss gärna för att få idéer till sorgdekorationer som passar just din situation. Hos Stilfloristerna kostar det inget extra att få en helt personlig utformning! Dessutom arbetar Stilfloristerna alltid med fräscha blommor som gör att ett sista farväl blir det finaste och värdigaste av avslut.

Handbunden bukett

I närheten av kistan kan en stående eller liggande blombukett utgöra ett fint komplement till en kistdekoration eller krans. Vi kan göra stora som små handbundna buketter som passar det enskilda tillfället.

Enkel handbukett med ros och band.

Handbuketter och handrosor

Under begravningsstunden brukar varje närvarande lägga en eller flera blommor på kistan, ofta kallade handbuketter eller handrosor. Vanligast är att de närvarande lägger varsin röd ros med ett band, men det är fullt möjligt att lägga vad man vill på kistan.

Vi föreslår gärna moderna och eleganta lösningar, som allt från sommarängsblommor till 5 röda rosor, omsorgsfullt valt utifrån det som passar dig och situationen. Våra skickliga florister kan även göra något extra av bara en enkel ros, genom att på ett mer stilrent sätt fästa ett band på rosens undersida, varför inte med formen av rosa bandet eller liknande. Och bandet kan du få i olika färger, för till exempel signalera bröstcancer (rosa) och prostatacancer (blått).

Övriga begravningsbinderier

Känsloskapande ljusdekoration

Dekorerade ljus med "svävande blommor" är en av våra unika specialiteter.

Det är endast fantasin som sätter gränser för hur ett begravningsbinderi kan formas för att bäst passa det enskilda tillfället. Låt oss gärna hjälpa dig att forma binderier som skapar det där lilla extra. Det kan exempelvis vara att binda ett hjärta, fyllt,öppet eller egetdesignat. Det kan också handla om klotformade binderier, helt täckta med blommor.

Ett annat elegant sorgbinderi kan vara blomljus, där blommor fästs mitt på ljuset likt en krans som svävar i skenet från stearinets låga.  

Ännu en variant på begravningsbinderi kan var en urnkrans eller urndekoration. Kontakta oss så berätta vi mer.

 

Att gå in för att skapa en enhetlig personlig känsla, där varje binderi bidrar till rätt helhetsupplevelse, är en av Stilfloristernas specialiteter.

 

Kort sagt, Stilfloristerna i Linköping ser verkligen till att alla blommor till en begravning och minnesstund ger den mest värdiga och fina minnesbilden av ett sista farväl, med fräscha och färska blommor sammanbundna på det mest proffsiga sätt. Och detta utan att det kostar mer än hos någon annan florist - snarare tvärtom!

Varm välkommen att få personlig och proffsig hjälp av Stilfloristerna!